Logistieke
Consultancy

1

Bedrijfsprocessen

Een business consultant kan helpen met de expertise die je binnen je bedrijf mist, maar ook een onafhankelijke blik of een andere blik op de bedrijfssituatie kan heel nuttig zijn. Onze consultants kijken als extern persoon naar jouw interne bedrijfssituatie. Onze consultants hebben minder last van vooroordelen, last van gevoelige informatie of politieke kwesties die wellicht binnen het bedrijf spelen. Tconsult helpt je graag met een objectieve blik op verschillende bedrijfsprocessen. Tconsult heeft expertise op gebied van emballagestromen, documentstromen, financiële stromen en interne bedrijfsprocessen.

2

Consultancy

Tconsult helpt met het ontwerpen, analyseren, verbeteren en controleren van processen. Tconsult kan in verschillende onderdelen binnen de supply chain adviseren en helpen een efficiency slag te maken. Wij gaan in overleg met de mensen die verantwoordelijk zijn maar, zullen ook op de werkvloer kijken om een compleet beeld te krijgen. Met een workshop wordt het bedrijfsprobleem in kaart gebracht waarna het consultancy traject kan starten. Onze consultants zijn opgeleid en werken middels Lean Six Sigma theorie.

3

Consultancy traject

Tijdens het consultancy traject praten onze consultants met verschillende schakels binnen het bedrijf om een heldere bedrijfsanalyse en een risico-inventarisatie te maken. Dit is de belangrijkste stap binnen het traject. Tconsult heeft jaren lange ervaring met het consultancy trajecten bij logistieke bedrijven en mag zichzelf hier ondertussen expert in noemen. Wij werken volgens een standaard stappenplan en volgen de Lean Six Sigma methode. Het consultancy traject wordt opgedeeld in verschillende stappen waar een aparte offerte voor wordt opgesteld; identificeren en in kaart brengen van het probleem, analyse van de mogelijke oplossingen, implementeren van de gewenste oplossing.

Onze aanpak

De eerste inventarisatie van het probleem begint met een kopje koffie erbij. Indien er besloten wordt om het consultancy traject in te gaan organiseren we een workshop om het probleem verder bloot te leggen. Na de workshop is er een helder beeld van het probleem bij de management afdeling. Onze consultants zullen vervolgens op de vloer met verschillende schakels binnen het bedrijf spreken om te zien hoe de processen in de praktijk verlopen. Aan het eind presenteren wij het adviesrapport met eventueel het vervolg traject dat vervolgens ook geïmplementeerd kan worden door ons.

Ons laatste nieuws

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Het optimaliseren van goederenstromen, documentstromen, informatiestromen, emballagestromen of, zijn er andere gebieden binnen het bedrijf die aandacht nodig hebben? Kun jij een onafhankelijke blik in het bedrijf gebruiken of, krijg jij net niet de informatie van je medewerkers die je graag wilt hebben? Tconsult helpt om de juiste informatie te krijgen en daarmee je bedrijf te optimaliseren. Wij drinken graag een kopje koffie om kennis te maken en om eventueel de vervolg stappen te bespreken.

Over Tconsult

Op een prettige manier samenwerken, dat vinden we belangrijk bij Tconsult. Wij willen onze klanten de best mogelijke oplossingen bieden. Binnen het team werken we daarom volgens vijf kernwaarden!

Meer over Tconsult

Wilt u meer weten over Tconsult?

Hoe kunnen wij jouw logistieke uitdagingen versimpelen?
Kom nu met ons in contact om hier richting aan te geven.